bellen of appen: 06-17179746  |   info@verkeersacademiechristian.nl

inloggen

Let the good times roll!

 

Motorrijles bij verkeersacademie Christian

Hé motormuis, ben je er klaar voor?

Stel je eens voor. Het is een weekend met stralend weer. In gedachten zet jij jouw motorhelm op en stap je op jouw motor. Met de wind in je rug, rij je over prachtige slingerende landweggetjes. Hét gevoel van ultieme vrijheid.

Het enige wat nog ontbreekt? Een motorrijbewijs. Wij gaan je daarbij helpen! Samen zorgen we ervoor dat jij uiteindelijk veilig én verantwoord de mooiste plekjes van de wereld kunt ontdekken. Wat is jouw droom? Route 66, de Noordkaap…?


Altijd al je motorrijbewijs willen halen?

 • We adviseren na je proefles een pakket dat perfect bij jou past
 • Je maakt kennis met onze unieke lesmethode
 • We maken van jou een veilige én verantwoorde bestuurder

 

 

Unieke lesmethode

We vertellen graag meer over onze unieke lesmethode. Door onze jarenlange ervaring, weten we als geen ander wat leerlingen écht nodig hebben om veilig en verantwoord de weg op te gaan. We leren niet alleen hoe je iets moet uitvoeren, maar vooral ook waarom.

Als je namelijk weet waarom je iets op een bepaalde manier uitvoert, dan is goed motorrijden vanzelfsprekend. Je begrijpt dan de logica van verkeersregels, waardoor je moeilijke of gevaarlijke verkeerssituaties ruim op tijd herkent. Dit maakt jou een veilige én verkeersverantwoordelijke bestuurder.
Verschillende rijlespakketten
Elke leerling is anders. De ene leerling krijgt het motorrijden snel onder de knie, terwijl de andere leerling misschien wat meer moeite heeft met motorrijden. Daarom kun je kiezen uit verschillende rijlespakketten. Zo past er altijd één bij jou.

Motor

 • Pakket 1:
  10 lessen + gratis theorieboeken €475,-
   
 • Pakket 2:
  20 lessen + gratis theorieboeken+ AVB examen €950,-
   
 • Pakket 3:
  30 lessen + gratis theorieboeken+ AVB +AVD examens gratis €1425,-

 

 • Losse les (50 min): €47,50
   
 • AVB-examen: €160,-
 • AVD-examen: €275,-
 • AVD-tussentijdse toets: €275,-


Liever eerst een proefles?

Spannend hè, zo’n eerste motorrijles? Dat begrijpen we heel goed. Natuurlijk mag je bij ons eerst een proefles nemen. Zo ontdek je of het lessen je bevalt en of er een klik is met jouw rijinstructeur. Ben je enthousiast geworden? Dan stippelen we een op maat gesneden rijopleiding voor je uit. Je betaalt voor deze proefles niets als je besluit met ons in zee (uh… de weg op) te gaan.


Je motorrijbewijs halen in 4 stappen

Wat je moet weten om jouw motorrijbewijs te halen

1. Je eerst proefrijles

Stap op de motor want jouw eerste rijles begint! Tijdens deze proefles maak je kennis met het voertuig en ervaar je of er een klik is met jouw rijinstructeur. Aan de hand van deze les wordt gekeken op welke niveau je zit en bespreken we aan het einde van deze proefles welk pakket het beste bij jou past. Je betaalt voor deze proefles niets als je besluit bij ons rijlessen te nemen.

2. Het vervolg van de rijlessen

Nu is het tijd voor het echte werk. Vanaf de eerste les geven we je al direct op maat gesneden les. Wekelijks ga je met een enthousiaste instructeur op pad en pak je gestructureerd alle onderdelen van het motorrijden aan. Net zolang tot je alle onderdelen helemaal onder de knie hebt.

3. Voorbereiding voor het rijexamen

Om jou optimaal voor te bereiden op jouw rijexamen, beginnen we met examentraining. Zo rijden we elke les het liefst twee examenroutes. Je leert op deze manier het examengebied kennen en eventuele valkuilen herkennen. Natuurlijk bespreken we ook uitgebreid het proces van examineren. En dan… ben je er helemaal klaar voor!

4. Rijexamen

Het is zover, jij gaat jouw rijexamen rocken! Op deze spannende dag gaan we 1 lesuur voor de examentijd nog voorrijden, zodat jij goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je examen ingaat.

 • Het examen bestaat uit twee delen die je op verschillende dagen moet afleggen. Het eerste deel is het examen voertuigbeheersing (AVB), dat uit 7 bijzondere verrichtingen bestaat. Direct na afloop van dit examen hoor je of je geslaagd bent.
   
 • Pas wanneer je geslaagd bent voor het AVB examen, mag je het tweede deel van het examen doen, namelijk het het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Hierbij ga je dus de weg op! Direct na afloop van deze rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

 

Motorrijbewijs: welk rijbewijs heb je nodig?

Welk motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt, hangt af van het vermogen en het soort voertuig.

 • Lichte motor - 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) -» Rijbewijs A1
 • Middelzware motor - Maximaal vermogen van 35 kW -» Rijbewijs A2
 • Zware motor - Vermogen groter dan 35kW -» Rijbewijs A


Twijfel je welk rijbewijs je nodig hebt of heb je vragen?

Daarom kies je voor verkeersacademie Christian!

Zodat je veilig en verantwoord de weg op kunt
We maken echt het verschil in kwaliteit. Dit zie je terug in onze manier van lesgeven en het niveau van communiceren met onze leerlingen.

Zodat je straks vol vertrouwen het examen ingaat
Door onze jarenlange ervaring, weten we als geen ander wat leerlingen écht nodig hebben om veilig en verantwoord de weg op te gaan.

Zodat jij ook kunt bijdragen aan een schoner Nederland
We geven les in milieuvriendelijke en innoverende auto’s, zijn enorm maatschappelijk betrokken en sponsoren diverse organisaties.

Hier begint jouw rijles:

Snel, veilig en zelfverzekerd op weg.

Kies je voor automaat? Stap dan hier in.

Stap vol zelfvertrouwen op die motor.

Veilig door het verkeer met jouw scooter.

Zelfverzekerd en met gemak op pad met een aanhanger.

Ervaringen

- wat onze leerlingen over ons zeggen -

Rijschool Christian is een rijschool met een duidelijke visie en een plan voor elk individu. Verkeersacademie Christian zorgt met zijn eigen methode dat je zo veilig mogelijk kilometers gaat maken en dat rijbewijs binnensleept!

De rijinstructeur zorgt voor een kalme sfeer in de auto door niet in paniek te raken en de leerling zijn/haar fouten te laten maken. Dit zorgt ervoor dat je als leerling leert van je fouten zonder hierdoor in de stress te schieten. Deze rijinstructeur is heel professioneel als het gaat om de progressie van de leerling, maar is ook in voor een goed gesprek. Dit zorgt ervoor dat ik mij altijd op mijn gemak voel in de auto en ook nog eens veilig leer autorijden! Ik zou zeggen vraag een proefles aan en kijk of rijschool Christian bij jou past!

Ziggy van Woensel

Ik heb mijn rijbewijs gehaald in de coronatijd. Verkeersacademie Christian deed altijd zijn uiterste best om alles te regelen omtrent het examen en de theorie. Ik heb zelf een hele leuke en leerzame tijd gehad bij deze rijschool. Ik ben er altijd nog steeds van overtuigd dat ik goed en veilig rij, zelfs nu ik mijn rijbewijs bijna een jaar heb. Ik had bij geen andere rijschool willen zitten!

Sam van Schie

Ik ben halverwege mijn rijopleiding gestart bij verkeersacademie Christian. Ik heb een zeer fijne ervaring met deze rijschool: ik werd goed begeleid en de theorie werd uitgebreid met mij herhaald door middel van tekeningen en schetsen in een schrift. Dit schrift mocht ik mee naar huis nemen zodat ik dit nog dagelijks kon herhalen. Door middel van de aantekeningen en leerzame rijlessen heeft verkeersacademie Christian ervoor gezorgd dat ik in een zeer korte periode bepaalde inzichten kreeg die ik voorheen nog niet had. Met de juiste uitleg en theorie heb ik mijn rijexamen in 1x gehaald!

Indy van Assendelft

Verkeersacademie Christian is the best driving school and the staff is highly professional and friendly. My experience was very good with Verkeersacademie Christian. My instructor guided me very well, which helped me a lot in my practical exam. Because of this, I was able to pass in first attempt ?.

Muzaffar Ahmed

Ik voelde me al vrij snel op me gemak bij verkeersacademie Christian; heel professioneel en zeker een aanrader. Zelf heb ik ook twee andere leerlingen aanbevolen rijlessen bij deze rijschool te volgen en zij waren ook zeer tevreden. De rijinstructeur heeft ons heel veel geleerd, is heel leuk in de omgang en het allerbelangrijkste: hij geeft je echt de tijd om alles rustig op je gemak te doen. Dit maakt verkeersacademie Christian anders dan andere rijscholen. Ik heb een topervaring met deze rijschool. Nu jij nog!

Meryen G.

Liever eerst een gratis proefles?

Spannend hè, zo’n eerste rijles? Dat begrijpen we heel goed. Natuurlijk mag je bij ons eerst een gratis proefles nemen.
Zo ontdek je of het lessen je bevalt en of er een klik is met jouw rij-instructeur. Ben je enthousiast geworden? Dan stippelen we een op maat gesneden rijopleiding voor je uit. Je betaalt voor deze proefles niets als je besluit met ons in zee (uh… de weg op) te gaan.

Vraag je proefles aan! »

 

Rijlessen volgen in de buurt van Zevenhuizen

Een ervaren rijinstructeur en een lestraject dat écht bij je past. Bij verkeersacademie Christian geven we momenteel rijlessen in o.a. Zevenhuizen, Moerkapelle, Waddinxveen, Moordrecht, Zuidplas, Rotterdam, Capelle, Nieuwerkerk, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Dordrecht, Gouda, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht.

Maar: onze ambities zijn groot! Binnen 5 jaar zie je ons door heel Nederland rijden. Zo kunnen we nóg meer enthousiaste leerlingen naar hun eerste veilige kilometers loodsen. Tof, hè?

Verkeersacademie Christian  •  Paltsgraaf 20  •  2761JW  •  Zevenhuizen  •  info@verkeersacademiechristian.nl  •  06 - 17179746

Verkeersacademie Christian
Paltsgraaf 20
2761JW
Zevenhuizen
info@verkeersacademiechristian.nl
06 - 17179746

2022 - Rijacademie Christian
Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf & Overalzichtbaar.nl

Rijschool Rotterdam